keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Perjantai 12.4. tehtävä

a)
Kaupungissa oli ammatteja, joista Emil ei ollut koskaan kuullut, kuten pyjamanlaskostaja, kylmäkkö, jyrsijä ja antelija
   Muutosta lähtien hänen äitinsä oli laskostanut pyjamia suuressa pesulassa joka päivä kello kahdeksasta aamulla kello neljään iltapäivällä. Tiistaisin ja torstaisin hän kävi vielä virastotalossa siivoamassa ja silloin Emil sai syödä kuppilassa lihakeittoa tai makaronilaatikkoa.
   Kuppila ei ollut kovinkaan kodikas paikka. Ikkunoissa riippui oranssinväristä kalaverkkoa ja putkituolien jalat raapivat lattiaa korvia vihlovasti. Mutta se oli halpa ja lähinnä kotia.
   Hän piti enemmän makaronilaatikosta, mutta sinä torstaina oli pelkkää lihakeittoa. Sade oli lakannut ja baarissa haisi märälle koiralle, kaljalle ja tupakalle. Emil istui ikkunanvieruspöydässä ja annosta odotellessaan seurasi ampiaista, joka ryömi muovipelargonian lehdellä.
   - Kurja kesä, sanoi joku viereisessä pöydässä.
   Seinänvieren kapealla sohvalla istui erillään yksinäinen mies ja luki lehteä. Miehellä oli pitkä ja ulkoneva leuka ja hän oli hyvin kalpea. Myös lehdessä oli jotain merkillistä: se oli väärinpäin.
   Tarjoilija tuli tuomaan lihakeittoa ja peitti hetkeksi Emilin näköalan. Emil ei voinut olla tuijottamatta. Miehellä oli siisti puku ja solmio. Tuolin selkämykselle hän oli heittänyt popliinitakin. Emil huomasi miehessä jotain tuttua. Pelottavaa. Hetken miestä katsottuaan hän ymmärsi mistä tunnistaa tämän, etsintäkuulutuksesta. Salaperäisen miehen kuvia oli kylvetty ympäri kaupunkia ja palkkiokin oli kiinniottajalle luvassa. Emil meni paniikkiin. Eikö kukaan muu huomaisi kuka tuo kalpea herra oikein on? Emil keräsi kaiken rohkeutensa ja lähti matkaan.
   Emil suuntasi kohti miestä ja istuin tämän kanssa samaan pöytään. Mies vilkaisi Emiliä nopeasti ja hermostuneen näköisesti. Sanomalehti oli yhä väärinpäin. Kuin karhu kintereillään mies ampaisi tuolistaan ylös ja säntäsi ulos kuppilasta jättäen kahvinsa maksamatta. Sitä ei tietenkään Emilkään maksanut vaan hän päätti lähteä seuraamaan miestä ja selvittää mitä tämä oikein salasi. Mies oli kerennyt pitkälle, mutta koska Emilillä oli vikkelät kintut, sai hän miehen kiinni jo hetken päästä. Mies kompastui ja Emil huomasi tilaisuutensa tulleen. Hän hyökkäsi miehen kimppuun ja yritti pitää vastustelevaa miestä paikallaan. Loppujen lopuksi mies lopetti kamppailunsa kun Emil kertoi soittaneensa jo poliiseille ja he olisivat paikalla hetken kuluttua. Poliisit saapuivat, veivät miehen ja Emil sai löytöpalkkionsa. Se oli pikku Emilin elämän jännittävin päivä, josta kaverit saisivat varmasti kuulla vielä monen monta kertaa.


b)
Lappeenranta
Helsingintie
Heinäkuu 
Lihapiirakka
Elvis
Koira


Oli kuuma heinäkuinen päivä kun olin kävelemässä Helsingintien reunaa matkalla kotiin. Olin kävellyt jo monta kilometria kun olin vain paria hassua käännöstä vaille kotona. Edelläni käveli mies, joka kiinnitti huomioni. Mies näytti aivan sille kuuluisalle Elvikselle, vaikkakin hänellä oli  lihapiirakka toisessa- ja koiran talutushihta toisessa kädessä, mitä alkuperäisellä Elviksellä tuskin olisi ollut mukanaan. Mies aikoi lähteä ylittämään tietä kun hän huomasi, että valo on punainen. Menin miehen viereen, sillä aijoin oikasta samasta kohdasta tien yli, jotta pääsisin nopeammin kotiin. Oli todella kuuma, ja miehen koira alkoi läähättää, koska sillä oli kova jano. Mies lähti ylittämään tietä, vaikka sanoin  valon olevan vielä punainen. Mies ei välittänyt vaan sanoi katsoneensa ettei autoja tule.

Seuraavassa hetkessä kaikki oli ohi. Kaikki tapahtui niin nopeasti että seisoin vain paikallani suu hämmästyksestä pyöreänä. Punainen ferrari oli kaahannut suoraan miehen yli ja paennut paikalta. Ryntäsin auttamaan miestä, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Mies retkotti kadulla elottomana koiran haukkuessa ja syödessä miehen kädestä lentänyttä lihapiirakkaa. Olin täysin shokissa, enkä tiennyt mitä tehdä. Sain lopulta koottua itseni ja soitin poliisit ja ambulanssin paikalle. Katsoin vielä viimeisen kerran mielestäni Elvikseltä näyttänyttä kuollutta miestä kun poliisi tokaisi:  " Elvis has left the building. " 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti